Localitățile din R. Moldova pot concura pentru obținerea titlului de „Capitala Tineretului 2024”

  • 13 Septembrie 2023 16:53
Localitățile din R. Moldova pot concura pentru obținerea titlului de „Capitala Tineretului 2024”

Localitățile din Republica Moldova pot concura pentru obținerea titlului de „Capitala Tineretului 2024”. Concursul a fost lansat astăzi de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Agenția Națională pentru Tineret (ANT). Dosarele pot fi depuse până la data de 31 octombrie, transmite MOLDPRES.

„Capitala Tineretului” este un program național care are scopul de a susține autoritățile publice locale în dezvoltarea politicilor de tineret eficiente la nivel local. Pe parcursul unui an, în localitatea câștigătoare sunt concentrate activitățile de tineret ale autorităților publice locale și centrale, organizațiilor societății civile și ale organizațiilor internaționale. 

Secretarul de stat al MEC, Sergiu Gurin, a declarat că pentru implementarea programului, MEC va aloca circa 1 milion de lei (50 de mii de euro), cu ajutorul cărora autoritatea publică locală câștigătoare, cu susținerea organizațiilor nonguvernamentale, va avea posibilitatea de a implementa diferite programe pentru tineret.

Directorul ANT, Ion Donea a afirmat că dosarele de participare la program pot fi depuse de autoritățile publice locale ale orașelor și satelor din Republica Moldova, cu excepția municipiului Chișinău, care prin definiție nu poate aplica deoarece concursul este dedicat altor autorități publice locale, care au mai puține oportunități de a investi în sectorul de tineret. Totodată, la concursul din anul curent nu pot participa localitățile care au deținut titlul „Capitala Tineretului” în ultimii trei ani.

Dosarele depuse la concurs vor fi evaluate de o comisie specială, care va desemna câștigătorul. 

Prima ediție a concursului a fost organizată în anul 2011. În 2020 și 2021 titlul „Capitala Tineretului” a fost obținut de comuna Sipoteni, raionul Călărași, iar în 2022, acesta a fost deținut de orașul Ștefan Vodă. În anul curent, titlul i-a revenit municipiului Ungheni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău