Localități din Călărași și Strășeni vor dezvolta sisteme centralizate de canalizare

  • 26 August 2022 12:37
Localități din Călărași și Strășeni vor dezvolta sisteme centralizate de canalizare

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Consiliul raional Călărași și compania executoare au semnat astăzi contractul de antrepriză pentru proiectul de îmbunătățire a nivelului de trai în localități ale raioanelor Călărași și Strășeni prin asigurarea accesului populației la sistemele centralizate de canalizare, transmite MOLDPRES.

Acest proiect de dezvoltare regională este planificat pentru implementare în următoarele 24 de luni și prevede construcția și reabilitarea a 5,8 km de rețele de canalizare în orașul Călărași și satul Nișcani, o Stație de epurare a apelor uzate reabilitată și extinderea capacității acesteia prin instalarea a două reactoare de epurare biologică suplimentare.

„În urma acestor activități, peste 4500 de locuitori din orașul Călărași și satul Nișcani vor beneficia de acces îmbunătățit la sistemul de canalizare. Totodată, autoritățile locale își propun pe termen lung ca peste doi ani după finalizarea proiectului, pe lângă locuitorii casnici, la rețeaua de canalizare să fie conectați și peste 57 de agenți economici, precum și zece Instituții Publice din raioanele Călărași și Strășeni”, indică ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie peste 31 milioane de lei (1,55 mln de euro), dintre care 90% vor fi acoperite din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, iar alte 10% reprezintă contribuția aplicantului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău