Localități din 5 raioane rămân parțial deconectate de la energie electrică

  • 28 Noiembrie 2023 10:16
Localități din 5 raioane rămân parțial deconectate de la energie electrică

19 localități din 5 raioane rămân parțial deconectate de la curentul electric în dimineața zilei de 28 noiembrie, anunță distribuitorii de energie electrică.  Aceștia au informat într-un comunicat că întreprind măsuri active de reconectare pentru a remedia situația.

169 de autoturisme și 7 ambulanțe au fost deblocate din zăpadă de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore. În acțiuni au fost implicați 135 de salvatori și pompieri, cu 36 de unități de tehnică.

Intervențiile au avut loc pe drumurile din raioanele Taraclia, Anenii Noi, Orhei, Dubăsari, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia, Rezina și UTA Găgăuzia. De asemenea, în raioanele Criuleni și Dubăsari, doi salvatori au asigurat transportul urgent  a două femei însărcinate către instituțiile medicale.

Administrația de Stat a Drumurilor a raportat că, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea materialului antiderapant, au fost mobilizate 261 de unități de tehnică și 499 de angajați, fiind utilizate 1935 de tone de materiale antiderapante.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău