Liz Truss, numită oficial prim-ministru britanic de regina Elisabeta a II-a

  • 06 Septembrie 2022 16:33
Liz Truss, numită oficial prim-ministru britanic de regina Elisabeta a II-a

Liz Truss a fost primită marți de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral din Scoția pentru a fi numită oficial prim-ministru britanic, relatează AFP și dpa.

În imaginile publicate de serviciile casei regale, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani, care devine astfel cel de-al 15-lea șef al guvernului britanic în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

Echipa lui Liz Truss a actualizat rapid profilul de Twitter al noului premier pentru a marca noul său rol: "Premierul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Liderul Partidului Conservator. MP (membru al parlamentului) pentru (circumscripția) South West Norfolk", se precizează în descriere.

"Regina a primit-o astăzi (marți) în audiență pe deputata Elizabeth Truss și i-a cerut să formeze un nou guvern", a declarat Palatul Buckingham într-un comunicat.

"Doamna Truss a acceptat oferta Majestății Sale și i-a strâns mâna pentru a marca numirea ei în calitate de prim-ministru și Prim Lord al Trezoreriei", se menționează în comunicatul casei regale.

Cu puțin timp înainte, regina Elisabeta a II-a l-a primit la castelul Balmoral pe Boris Johnson căruia i-a acceptat demisia din funcția de premier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău