VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: Vor fi deschise mai multe spitale pentru tratarea persoanelor cu COVID-19

  • 30 Martie 2020 09:28
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: Vor fi deschise mai multe spitale pentru tratarea persoanelor cu COVID-19

Încă un spital din municipiul Chișinău va trata pacienții suspectați sau infectați cu COVID-19. Este vorba despre Spitalul clinic Sf. Arhanghel Mihail. Despre acest lucru a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing. Ea a adăugat că în câteva zile vor fi activate și alte spitale regionale, pe lângă cele care deja tratează această categorie de bolnavi.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent au fost confirmate 263 de cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea 59 de cazuri sunt de import, iar 204 sunt cazuri cu transmitere locală. Din numărul total de persoane infectate, 60 sunt lucrători medicali. Potrivit directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publica, Nicolae Furtună, doar nouă lucrători s-au infectat după ce au prestat servicii medicale. Restul cazurilor nu au legătură directă cu activitatea acestora.

Ministrul Sănătății a informat că, în prezent, 44 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă. Dintre acestea, 32 sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar 12 la Spitalul Clinic Republican. Contaminați cu noul tip de coronavirus sunt și 15 copii. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău