VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: Au fost testate 670 de persoane la coronavirus pe teritoriul R.Moldova

  • 22 Martie 2020 09:17
VIDEO |  Viorica Dumbrăveanu: Au fost testate 670 de persoane la coronavirus pe teritoriul R.Moldova

80 de cazuri de COVID-19 sunt înregistrate pe teritoriul R. Moldova. Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat, duminică, 22 martie, în cadrul unui briefing, că în total au fost investigate 670 de persoane.

Din cele 80 de cazuri confirmate, 34 sunt de import, din Italia, Marea Britanie, Franța, Cehia, Elveția, Ucraina și Federația Rusă, iar 44 de cazuri sunt cu transmitere locală, dintre care 24 s-au înregistrat la Chișinău, 14 la Hâncești, câte 2 la Sângerei și Ialoveni, și câte un caz la Soroca, Cantemir și Orhei. Două cazuri de coronavirus de tip nou s-au înregistrat în stânga Nistrului.

Viorica Dumbrăveanu a anunțat că 67 de persoane bolnave de COVID-19 sunt internate la Spitalul „Toma Ciorbă”, dintre care 6 în stare gravă, 4 stare satisfăcătoare și 55 cu evoluție stare medie. La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internați 8 copii cu evoluție stare medie, iar la Spitalul Clinic Republican sunt internate două persoane cu COVID-19, dintre care una în stare medie și una în stare gravă.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că starea gravidei infectată cu COVID-19 este satisfăcătoare. Ministrul Sănătății a îndemnat persoanele care fac dializa în România să nu iasă de pe teritoriul R. Moldova și să facă această procedură la prestatorii contractați de Ministerul Sănătății. Mai multe persoane au fost amendate din cauză că au încălcat regimul de autoizolare, au manifestat comportament agresiv sau au furnizat date false. Viorica Dumbăveanu a anunțat că au fost aplicate amenți pentru 24 de persoane fizice, 19 persoane juridice și 23 de transportatori.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău