VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: O persoană cu COVID-19 este în stare extrem de gravă

  • 16 Martie 2020 09:21
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: O persoană cu COVID-19 este în stare extrem de gravă

Una dintre persoanele infectate cu noul coronavirus este în continuare în stare extrem de gravă, a anunțat, astăzi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing. Aceasta este conectată la aparatul de respirație asistată, iar medicii luptă pentru a-i salva viața, a precizat ministrul.

Cât privește celelalte persoane infectate cu COVID-19, starea de sănătate a acestora este de gravitate medie.

Viorica Dumbrăveanu a informat că, în prezent, sunt înregistrate 23 de cazuri de infecție cu coronavirusul de tip nou, dintre care 13 au statut de import, iar 10 sunt cu transmitere locală.

Avem focare unde sunt înregistrate cazurile de COVID-19 mama, tata, feciorul. Avem focare unde avem înregistrate soacra, nora, dar și încă o persoană suspectă, ceea ce denotă faptul că măsurile care trebuie să fie întreprinse, trebuie să fie drastice în continuare. Situația este complicată, respectiv, și măsurile care urmează vor fi complexe, a mentionat Viorica Dumbrăveanu.    

Ministrul Sănătății a vorbit despre un caz mediatizat, ieri, cu referire la o persoană din raionul Cantemir, care a decedat la domiciliu. Viorica Dumbrăveanu a precizat că aceasta a murit din cauza unui ictus cerebral și nu din cauza infecției cu COVID-19, așa cum s-a vehiculat în presă. 

Autoritățile din sănătate au reiterat necesitatea respectării regimului de autoizolare și a făcut apel către populație să stea acasă.

Este o măsură care a avut un impact pozitiv în combaterea infecției COVID-19 în China. Este o măsură care va avea impactul corespunzător și în Republica Moldova în momentul în care ne vom responsabiliza cu toții. Solicit tuturor să se abțină de la contacte cu persoanele apropiate. În mod special vreau să menționez, necesitatea respectării regimului de izolare din partea persoanelor vârstnice, din partea persoanelor care suferă de boli cardiace, inclusiv cele care sunt diabetice. Aceste persoane fac parte din grupul de risc,  a adăugat ministrul Sănătății, a spus Viorica Dumbrăveanu.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău