VIDEO | Viorica Dumbrăveanu:Încă două persoane au murit de COVID-19. Satul Talmaza ar putea intra în carantină

  • 08 Aprilie 2020 10:10
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu:Încă două persoane au murit de COVID-19. Satul Talmaza ar putea intra  în  carantină

Numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în Republica Moldova se ridică la 24 după ce, astăzi, au fost confirmate încă două decese. Este vorba despre doi bărbați în vârstă de 71 de ani și, respectiv, 62 de ani. Aceștia erau originari din raionul Cahul și Glodeni și au fost internați la Institutul de Medicină Urgentă.

În același timp, alte 114 persoane contaminate se află în stare gravă, șapte dintre acestea fiind conectate la aparate de respirație artificială.

În cadrul unui briefing, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu unele precizări legate de situația din spitalele din orașul Soroca și Ștefan Vodă, ultimul fiind plasat în carantină.

Potrivit ministrului, în spitalul din Ștefan Vodă în total sunt angajate 250 de persoane, dintre care aproape o sută se află în regim de autoizolare la domiciliu după ce au contactat cu persoane infectate, iar 50 sunt spitalizate. C

La spitalul din Soroca sunt angajate 446 de persoane, în regim de autoizolare fiind zece persoane. 40 de angajați sunt internați, fiind bolnavi de COVID-19.

În Soroca, la momentul actual, există și condiții, dar și potențial profesionist pentru a realiza actul medical. De aceea, activitatea acestui spital, la momentul actual, nu este sistată. Vom monitoriza situația și la necesitate vom veni și cu alte măsuri, a subliniat ministrul.  

Viorica Dumbrăveanu, a mai menționat că va solicita Comisie Situații Excepționale instituirea regimului de carantină în localitatea Talmaza. În acest sat, au fost confirmate 29 cazuri de infecție cu COVID-19. 

Până acum au fost confirmate 1056 de cazuri de infecție cu COVID-19, 114 cazuri fiind de import, restul – cu transmitere locală. Totodată, 43 de persoane au fost tratate de noul tip de coronavirus.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău