VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: Încă două cazuri de deces din cazua COVID-19. Nouă persoane sunt conectate la respirație asistată

  • 05 Aprilie 2020 10:43
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: Încă două cazuri de deces din cazua COVID-19. Nouă persoane sunt conectate la respirație asistată

Încă două decese au fost înregistrate în Republica Moldova, din cauza infectării cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Numărul total al deceselor urcă la 14.

Este vorba de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a fost internat în stare gravă la 30 martie, la Institutul de medicină urgentă din Chișinău. Acesta avea și alte maladii. Al doilea deces este al unei femei de la Fălești, în vârstă de 71 de ani, care a fost spitalizată la 28 martie. Deși inițial aceasta ar fi afirmat că nu a avut contact cu nicio persoană revenită de peste hotare, ulterior s-a stabilit că ea a avut, totuși, contact cu nora sa, revenită din afara țării, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Astfel că, medicul cardiolog, care a consultat-o inițial pe femeia care a decedat, a fost internat la Chișinău, într-o instituție medicală specializată pe tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19, a precizat ministrul Sănătății. De asemenea, 9 persoane dinte cele bolnave sunt conectate la respirație asistată, majoritatea la Spitalul Clinic Republican.

Din totalul celor 752 de pacienți depistați până acum cu COVID-19, 80 sunt în stare gravă, 304 – în stare medie și 250 – în stare satisfăcătoare, a mai spus Viorica Dumbrăveanu. Totodată, 98 de cazuri sunt de import, iar 654 – cu transmitere locală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău