LIVE VIDEO | Regele Mihai este adus în România

  • 13 Decembrie 2017 11:06
LIVE VIDEO | Regele Mihai este adus în România

Avionul militar care a adus în țară sicriul regelui Mihai a aterizat pe Aeroportul Otopeni. La Salonul oficial al aeroportului au ajuns deja fiicele regelui și mai mulți oficiali.

Sicriul va fi dus la Castelul Peleș, unde va rămâne pentru câteva ore, apoi va fi transportat la București și va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeș. Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale va fi transportat cu Trenul Regal de la București la Curtea de Argeș, notează Digi24.

Sicriul va fi adus de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, în care vor fi prezenți membri ai Familiei Regale, reprezentatul Guvernului, reprezentantul Armatei României, precum și membri ai Casei Majestății Sale. Vor face de gardă, pe tot traseul de la Geneva la București, militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.

La aeroport vor fi prezenți Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai Instituției Președintelui României, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei și ai Bisericii Ortodoxe Române. Ceremonia de la Otopeni va avea caracter militar, după cum a precizat Casa Regală.

Conform programului funeraliilor Regelui Mihai, sâmbătă, 16 decembrie, după o scurta ceremonie religioasă și militară în Piața Palatului Regal, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat pe un afet de tun și va parcurge traseul până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional.

De asemenea, după slujba de înmormântare de la Catedrala Patriarhală, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi urcat într-o mașină mortuară, iar cortegiul funebru se va deplasa spre Gara Regală Băneasa. Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale va fi transportat, apoi, de la București la Curtea de Argeș cu Trenul Regal.

Patriarhia a anunțat că, în cadrul ceremoniilor religioase oficiate cu prilejul înmormântării Regelui Mihai I al României vor exista trei momente în care vor fi trase clopotele catedralelor, mănăstirilor și bisericilor din întreaga țară:

Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 11:00, la sosirea sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I pe Aeroportul Internațional Henri Coandă;

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 12:30, la începutul slujbei de prohodire (înmormântare) din interiorul Catedralei Patriarhale;

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, ora 18:30, la începutul ceremoniei religioase de îngropare în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău