LIVE| Întâmpinarea primelor doze de vaccin anti-COVID-19 din România. Ambasadorul Daniel Ioniță: „Mă bucur că primele doze de vaccin vin din România și nici nu putea fi altfel, având în vedere relațiile speciale dintre cele două state”

  • 27 Februarie 15:00
LIVE| Întâmpinarea primelor doze de vaccin anti-COVID-19 din România. Ambasadorul Daniel Ioniță: „Mă bucur că primele doze de vaccin vin din România și nici nu putea fi altfel, având în vedere relațiile speciale dintre cele două state”

Ajutorul a fot întâmpinat de Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță și președinta Maia Sandu. Loturile de vaccin au fost preluate de autoritățile din R. Moldova.

Președinta Maia Sandu a declarat că este bucuroasă că astăzi am primit primele doze de vaccin din generoasa donație promisă de președintele României Klaus Iohannis.
 
Ea a mulțumit celor implicați în dialogul cu producătorii. Maia Sandu a declarat că este foarte recunoscătoare României pentru acest vaccin. „Este tare importantă pentru că merge pentru medicii din prima line, va ține sănătoși medicii care ne vor ajuta pe noi”, a spus Maia Sandu. Ea a menționat că de luni va fi aplicat mecanismul de vaccinare.
 
Președinta Maia Sandu a spus că este gata să se vaccineze.
 
Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță a spus că astăzi au sosit primele 21 600 doze din cele 200 mii pentru R. Moldova.
 
„Mă bucur că primele doze de vaccin vin din România și nici nu putea fi altfel, având în vedere relațiile speciale dintre cele două state. Acest gest simbolic este un mesaj de susținere a noastră pentru cetățeni, centrat pe valorile europene. Este important să aducem speranță că vom reuși să ieșim din această năpastă. Este un cadou de mărișor în primul rând pentru medici. Dacă vom reuși să vindecăm medicii vom ieși și noi din pandemie”, a spus Daniel Ioniță.
  
 

Această donație face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, E.S. Klaus Werner-Johannis cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în 29 decembrie 2020 și este un sprijin esențial pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Thu
6
Fri
4
Sat
8
Sun
9
Mon
10

Curs oficial BNM 14 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2725 -0.0436
USD 17.8904 -0.0066
RON 4.3214 -0.0110
UAH 0.6383 -0.0024
RUB 0.2320 0.0004
Arhivă Radio Chișinău