LIVE TEXT Ședința Parlamentului. Pauză până mâine

  • 22 Ianuarie 2015 16:34
LIVE TEXT Ședința Parlamentului. Pauză până mâine

Parlamentul s-a întrunit în ședință, după ce ieri aceasta a fost întreruptă, cele trei partide proeuropene nereușind să formeze o majoritate parlamentare.


UPDATE
Parlamentul a ales Comisia pentru alegerea președintelui Parlamentului. Comisia va fi formată din 4 deputați, PL a refuzat să propună un membru al acesteia.

Partidul Democrat și-a reiterat astăzi apelul către PLDM ca să creeze împreună o coaliție care să-și asume actul guvernării. Singura soluție pentru a depăși actuala criză politică este o alianță PLDM-PD, a declarat astăzi președintele democraților Marian Lupu.

PLDM a evitat să ofere un răspuns clar la apelul PD de a forma o alianță minoritară, dar ieri, liderul formațiunii Vlad Filat a declarat că PLDM nu va rămâne în opoziție și că vor continua consultările.
La rândul lor, liberalii susțin că o coaliție cu participarea tacită a PCRM ar fi fost deja aranjată.

Vicepreședintele PL Valeriu Munteanu a declarat pentru Radio Chișinău că de ieri nu au avut loc consultări între cele trei formațiuni, ceea ce, în opinia liberalilor, ar însemna că PLDM și PD optează pentru o alianță cu PCRM.

Amintim că PCRM a anunțat ieri că va susține alegerea conducerii Parlamentului și nu a exclus și susținerea pentru învestirea guvernului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău