UPDATE Ședința Parlamentului s-a încheiat

  • 03 Decembrie 2020 18:28
UPDATE Ședința Parlamentului s-a încheiat

UPDATE 18:25 Ședința Parlamentului s-a încheiat. UPTADE 18:15 Deputații din opoziție au părăsit ședința Parlamentului, acuzând încălcarea regulamentului de către conducerea Legislativului. La ședință au rămas 52 de deputați de la PSRM și Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte și Partidul Șor.

UPDATE 15:25 Deputații PSRM și ai Partidului Șor au votat în două lecturi proiectul de lege care prevede trecerea SIS în subordinea Parlamentului, dar și o lege care anulează alocarea terenului fostului stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA. De asemenea, mai multe proiecte controversate au fost votate în prima lectură. Printre acestea sunt modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, o nouă lege privind funcționarea limbilor, modificări legate de statutului autonomiei găgăuze. Proiectele au fost votate fără dezbateri, în timp ce opoziția protestează și scandează „rușine”. Ședința este condusă de vicepreședintele parlamentului socialistul Vlad Bătrâncea care nu se află în prezidiu, dar de la un microfon din sală, motivând că microfoanele din prezidiu ar fi fost deteriorate în timpul unor altercatii dintre opoziție și socialiști. După votarea proiectelor respective a fost anunțată o nouă pauză.
 
UPDATE 15:10 Ședința parlamentului a fost reluată. De asemenea, au loc noi altercații și îmbrânceli dintre deputații PAS, Platforma DA și socialiști. Vlad Bătrâncea a pus la vot legea bugetului fondurilor de asigurare în medicină. Parlamentul votează fără să dezbată mai multe proiecte de legi controversate, în contextul protestelor opoziției. Deputații PAS și PPDA protestează zgomotos în timp ce deputați socialiști votează proiecte de legi, cum ar fi modificarea Codului serviciilor media audiovizuale
 
Proiectul politicii bugetar fiscale a fost pus la vot și votat în prima lectură fără dezbateri, pe fundalul unor altercații și îmbrânceli în Parlament. Mai mulți deputați PAS și PPDA l-au înconjurat pe vicepreședintele legislativului Vlad Bătrâncea în timp ce supunea votului proiectele bugetului pentru anul viitor. În apărarea sa au venit deputați socialiști. 
 
UPDATE Deputații PAS și ai Platformei DA scandează rușine și îl fluieră pe ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța în timp ce acesta prezintă proiectul politcii fiscale și vamale pentru anul 2021
 
În sală, au loc îmbrânceli între deputați ai opoziției șli socialiști. Vicepreședintele legislativului a anunțat pauză de o oră.
 
UPDATE Ședința Parlamentului a fost reluată în timp ce deputații PAS și ai Platformei DA blochează tribuna centrală a Legislativului
 
Vicepreședintele Parlamentului Vlad Bătrâncea a propus ca deputații să examineze legile bugetului în prima lectură, după care să fie convocat Biroului permanent și să decidă în privința celorlalte proiecte sensibile pe care opoziția a cerut să fie excluse din agendă.
 

Deputații opoziției au blocat tribuna centrală a Parlamentului în semn de protest față de refuzul deputaților PSRM și Platformei Pentru Moldova de a exclude mai multe proiecte sensibile și controiversate din ordinea de zi. Președinta Legislativului Zinaida Greceanîi a anunțat pauză.

Deputații PSRM și Platformei pentru Moldova au respins mai multe propuneri din partea PAS și Platformei DA de a fi excluse din ordinea de zi proiecte precum politica bugetar fiscală și legile bugetelor pentru anul viitor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău