VIDEO | PAS protestează în fața Președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți!”

  • 03 August 2020 08:14
VIDEO | PAS protestează în fața Președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți!”

Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate au protestat în această dimineață la sediul Președinției, solicitându-i lui Igor Dodon să nu semneze decretele de promovare în funcții a unor judecători pe care îi consideră corupți. Ei s-au referit în mod special la judecătorul Vladislav Clima, desemnat recent de Consiliul Superior al Magistraturii la funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

PAS invocă deciziile controversate ale magistratului și consideră că prin această numire Igor Dodon va încerca să influențeze rezultatele alegerilor. De asemenea, reprezentanții PAS au îndemnat societatea să se opună încercărilor lui Igor Dodon de a prelua controlul asupra sistemului judecătoresc. Președinta PAS, Maia Sandu, a făcut un apel către cetățeni să semneze și o petiție lansată de formațiunea politică pentru ca Vladislav Clima să nu fie promovat în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

„Suntem aici să-i cerem acestui personaj care ocupă fotoliul de președinte să nu-l numească pe acest judecător corupt într-o funcție de răspundere și să-i spunem că el oricum nu-l va salva. Nu-l vor salva nici alți judecători și procurori corupți. Justiția o să ajungă să le ceară socoteli tuturor. A reușit să-și bage oameni loiali la CSM și imediat am văzut decizii în spiritul lui Plahotniuc, au început să voteze pentru cei mai odioși oameni din justiție”.

Vladislav Clima a fost desemnat de CSM în funcția de președinte la Curtea de Apel Chișinău, săptămâna trecută. Magistratul este cunoscut pentru faptul că a menținut în vigoare decizia primei instanțe prin care au fost anulate rezultatele alegerilor locale din Municipiul Chișinău, din 2018, care fuseseră câștigate de liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău