LIVE | PAS organizează un protest în apărarea Curții Constituționale

  • 26 Aprilie 2021 08:12
LIVE | PAS organizează un protest în apărarea Curții Constituționale

Partidul Acțiune și Solidaritate organizează la această oră un protest în apărarea Curții Constituționale, în fața sediului instituției. Formațiunea a lansat duminică un apel către cetățeni să iasă în susținerea Înaltei Curți, subliniind că s-ar încerca uzurparea puterii în stat de către majoritatea parlamentară PSRM-Șor. Vineri, 23 aprilie, deputații acestor formațiuni și afiliați lor au votat o declarație privind „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale” și au anulat o hotărâre prin care președinta Înaltei Curți, Domnica Manole, a fost numită judecătoare la CC, după ce instanța pe care o conduce a dat un aviz prin care a constatat că actualul Parlament poate fi dizolvat. Ulterior, Parlamentul a votat și pentru numirea unui alt judecător la Curtea Constituțională, în persoana lui Boris Lupașcu.

„Trebuie să apărăm această instituție, Curtea Constituțională, asupra căreia indivizi ca Dodon, Șor, Plahotniuc, au încercat o operațiune de uzurpare a puterii”, se arată în îndemnul PAS de a ieși la protest. O manifestație în fața Curții Constituționale împotriva deciziilor majorității parlamentare PSRM-Șor privind revocarea din funcție a Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu în funcția de magistrat la Înalta Curte a avut loc și vineri.

Ulterior, deciziile respective au fost suspendate de Curtea Constituțională, la sesizarea depusă de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Decizia a fost luată de judecătoarea Liuba Șova, ce a semnat în calitate de președinte interimar al Curții Constituționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău