LIVE | Parlamentul se întrunește în ședință, având pe ordinea de zi mai multe proiecte de legi controversate

  • 23 Aprilie 2021 09:58
LIVE | Parlamentul se întrunește în ședință, având pe ordinea de zi mai multe proiecte de legi controversate

Parlamentul se întrunește începând cu ora 10:00 în ședință, având pe ordinea de zi mai multe proiecte de legi controversate.

Printre acestea este și anularea așa-numitei Legi a miliardului, prin care statul s-a obligat să returneze cu dobândă creditul de urgență în valoare de peste 13 miliarde de lei, contractat după frauda bancară de proporții din 2014. Amintim că majoritatea PSRM-Partidul Șor a mai votat o astfel de lege la sfârșitul anului trecut, fiind ulterior anulată de Curtea Constituțională.

Tot astăzi, deputații urmează să voteze în a doua lectură și un proiect de lege care prevede subvenționarea cu 428 de lei de la stat a fiecărei gospodării pentru achitarea energiei electrice în perioada stări ide urgență. Inițiativa deputaților PSRM a fost criticată de opoziție, care o consideră populistă și inechitabilă, deoarece de acești bani vor beneficia și familiile cu venituri mari, în schimb statul se va împrumuta pentru a achita această îndemnizație, iar împrumutul va fi achitat din impozitele tuturor cetățenilor, inclusiv ale celor cu venituri mici.

Pe agendă figurează și câteva inițiative ale Partidului Șor, inclusiv instituirea unui moratoriu pe defrișarea pădurilor și renunțarea la schimbarea sezonieră a orei.

Deputații PSRM vor cere astăzi, în timpul ședinței plenare, adoptarea unei declarații privind nerecunoașterea avizului Curții Constituționale potrivit căruia există temei de dizolvare a Parlamentului. 

Experții, dar și oficiali internaționali califică această inițiativă drept presiune asupra Curții Constituționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău