Ultima oră | Natalia Gavriliță este candidatul înaintat de președintele Maia Sandu la funcția de premier al R.Moldova

  • 27 Ianuarie 2021 17:02
Ultima oră | Natalia Gavriliță este candidatul înaintat de președintele Maia Sandu la funcția de premier al R.Moldova

Fostul ministru de finanțe, Natalia Gavriliță, a fost propusă pentru funcția de prim-ministru de președinta Maia Sandu.

Șeful statului a declarat în cadrul unui briefing că Natalia Gavriliță este o persoană în care are încredere și o „profesionistă integră și responsabilă”.

Programul de guvernare ar trebui să se bazeze pe dezvoltarea economică și un amplu program anticorupție, a subliniat Maia Sandu reiterând că pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.

I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală și să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică și curățarea instituțiilor statului de corupție. Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii au dreptul să-și aleagă deputații. Acum fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă cu adevărat își doresc alegeri parlamentare anticipate sau vor să pună capcane”, a spus Maia Sandu.

Natalia Gavriliță a fost ministru al Finanțelor în cabinetul condus de Maia Sandu. Ea urmează să-și prezinte programul și echipa guvernamentală în plenul Parlamentului solicitând votul deputaților.

Potrivit legislației, dacă Guvernul nu este învestit după cel puțin două încercări, Parlamentul ar urma să fie dizolvat și să fie organizate alegeri anticipate,

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău