VIDEO / Igor Dodon: Mai multe restricții impuse agenților economici pe perioada instituirii stării de urgență ar putea fi scoase

  • 13 Aprilie 2020 09:45
VIDEO / Igor Dodon: Mai multe restricții impuse agenților economici pe perioada instituirii stării de urgență ar putea fi scoase

Mai multe restricții impuse agenților economici pe perioada instituirii stării de urgență ar putea fi scoase, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, în situația în care dinamica infectării cu COVID-19 în Repubica Moldova este relativ mică – de 9,4% zilnic, și dacă aceasta va continua să se mențină.

Până atunci, toate restricțiile vor fi menținute, declară Igor Dodon. El a mai spus că astăzi Comisia pentru Situații Excepționale ar putea decide introducerea regimului de carantină în orașul Glodeni.

Igor Dodon a mai anunțat, după ședința comună cu premierul Ion Chicu și șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, că s-a decis că toți angajații instituțiilor de stat care se vor infecta cu COVID-19 vor primi o indemnizație de 16 mii de lei.

El a mai anunțat că statul va acoperi dobânzile la creditele agenților economici, în valoarea fondului de salarizare pentru 3 luni, pentru a-i stimula să achite lefurile angajaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău