Primul deces provocat de coronavirus în Mexic

  • 16 Martie 2020 09:49
Primul deces provocat de coronavirus în Mexic

Mexicul a înregistrat primul deces provocat de noul coronavirus pe teritoriul său, au informat duminică presa mexicană și două persoane familiare cu acest caz, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Cunoscutul jurnalist de televiziune mexican Joaquin Lopez-Doriga a declarat pe Twitter că omul de afaceri Jose Kuri a murit după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus în urma unei călătorii în Statele Unite.

Două persoane familiare cu acest caz, vorbind sub protecția anonimatului, au confirmat la rândul lor că omul de afaceri - un apropiat al magnatului Carlos Slim, unul dintre cei mai bogați oameni din lume - a decedat.

Însă Ministerul Sănătății din Mexic a dezmințit duminică relatările privind decesul lui Kuri, precizând că Jose Kuri este în viață, dar în stare critică.

La nivel global, bilanțul pandemiei de coronavirus a ajuns la 162.000 de persoane infectate și la peste 6.000 de decese.

China continentală a raportat duminică 16 noi cazuri de infectare, în scădere de la 20 cu o zi mai devreme. Astfel, numărul total de cazuri confirmate din China a ajuns la 80.860. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău