LIVE | În opt secții de votare de peste hotare s-a decis prelungirea procesului de vot, a anunțat președintele CEC Dorin Cimil

  • 01 Noiembrie 2020 21:58
LIVE | În opt secții de votare de peste hotare s-a decis prelungirea procesului de vot, a anunțat președintele CEC Dorin Cimil

În opt secții de votare de peste hotare s-a decis prelungirea procesului de vot, a anunțat președintele CEC Dorin Cimil. În două din ele, procesul a fost prelungit cu o oră, iar în alte șase - cu două ore.

El a anunțat și despre peste 170 de informații prezentate de poliție despre incidente electorale, printre care transportarea organizată a alegătorilor, coruperea alegătorilor, fotografierea buletinelor de vot sau blocarea traseelor.

La Sadova, în satul de baștină al lui Igor Dodon s-a decis prelungirea procesului electoral deoarece nu a fost adusă urna mobilă, iar la Lipcani a fost constatată desigilarea urnei de vot înainte de încheierea procesului electoral.

Totodată, Dorin Cimil a declarat că există mai multe sesizări din partea unui concurent electoral care încă nu au fost examinate.

CEC va prezenta mâine dimineață rezultatele preliminare ale votului, însă Dorin Cimil a constata că alegerile pot fi declarate valabile, având în vedere că a fost depășit pragul electoral de o treime din numărul total de alegător.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău