VIDEO | A decedat o asistentă medicală din R.Moldova din cauza infecției COVID-19. Viorica Dumbrăveanu: Epidemia ia amploare

  • 27 Martie 2020 10:01
VIDEO | A decedat o asistentă medicală din R.Moldova din cauza infecției COVID-19. Viorica Dumbrăveanu: Epidemia ia amploare

În Republica Moldova a fost înregistrat cel de-al doilea caz de deces provocat de virusul COVID-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 79 de ani care activa în sistemul medical de urgență spitalicească. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing. Între timp, alte 33 de persoane, din cele 177 infectate cu noul tip de coronavirus, se află spitalizate în stare gravă.

Ministrul Sănătății a precizat că femeia, care a activat în calitate de asistentă medicală, a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” în data de 19 martie. Din cauza agravării stării de sănătate, cinci zile mai târziu, ea a fost transferată la Spitalul Clinic Republican. Decesul a survenit în această dimineață, fiind cauzat și de alte afecțiuni de care suferea femeia, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

Pe data de 24 martie a fost transferată de la spitalul Toma Ciorbă la Spitalul Clinic Republican din cauza agravării stării de sănătate condiționat de mai multe probleme pe care le are, inclusiv, de diabet zaharat, insuficiența cardiacă de care suferă mai mult timp, a spus Viorica Dumbrăveanu.

În același timp, 33 de persoane, din cele 177 bolnave de COVID-19, se află în stare gravă. Dintre acestea, 25 sunt internate la Spitalul „Toma Ciorbă”, iar opt la Spitalul Clinic Republican.

Autoritățile din sănătate informează că din numărul total de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, 52 sunt de import, iar 125 cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri, 63 la număr, au fost înregistrate în municipiul Chișinău, urmat de raionul Hîncești cu 22 de cazuri și raionul Soroca cu 18 cazuri. Totodată, zece cazuri au fost raportate în raioanele din stânga Nistrului. 134 de persoane sunt, în prezent, suspectate că ar fi infectate.

În context, ministrul Sănătății a făcut apel către oameni să manifeste responsabilitate, să asculte sfatul medicilor și să stea acasă.

Dați să conștientizăm că epidemia ia amploare și că ea poate fi combătută doar prin responsabilitatea fiecăruia dintre noi, a precizat ministrul Sănătății.

De la declanșarea pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova două persoane au fost tratate de noul tip de coronavirus, iar primul deces a fost înregistrat pe 18 martie.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău