„Livada Moldovei", o șansă în plus pentru eficientizarea afacerilor din pomicultură

  • 28 Noiembrie 2023 15:15
„Livada Moldovei

Proiectul Livada Moldovei a îndemnat astăzi pomicultorii din țară să acceseze fonduri pentru renovarea și reabilitarea livezilor, relatează Moldpres.

„Dețineți o plantație neproductivă de mere, cais, prun, cireș, vișin etc. și doriți să o defrișați pentru a planta o livadă cu soiuri performante, dotată cu sistem de irigare, plase antigrindină? Puteți avea banii prin intermediul proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare”, notează sursa citată.

Potrivit proiectului, sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA ”Zero” și facilități la import prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor. În cadrul proiectului, valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de cinci mii de euro. Termenul de creditare este de maxim zece ani cu o perioadă de grație de până la patru ani.

Finanțatorul proiectului este Banca Europeană de Investiții (BEI). Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI are o valoare de 120 de milioane de euro. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău