Lituania susține perspectiva europeană a Republicii Moldova

  • 21 August 2013 09:51
Lituania susține perspectiva europeană a Republicii Moldova

Lituania va susține perspectiva europeană a Republicii Moldova, a declarat Președintele Seimas-ului lituanian, Vydas Gedvilas, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, care se află într-o vizită la Vilnius.

În cadrul întrevederii celor doi oficiali au fost abordate relațiile de cooperare moldo-lituaniene, perspectiva Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius din noiembrie a.c. pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, asigurarea securității energetice.  

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, un subiect aparte la care s-au referit oficialii a fost relațiile de cooperare interparlamentară între Chișinău și Vilnius, inclusiv organizarea la Chișinău a reuniunii Președinților de Parlament ai țărilor Nordic–Baltice (Suedia, Finlanda, Norvegia, Islanda, Danemarca, Lituania, Letonia, Estonia). Totodată, Președintele Parlamentului Republicii Moldova a lansat inițiativa de a constitui Forul interparlamentar moldo-lituanian.

Igor Corman a avut întrevederi și cu europarlamentarii lituanieni Rolandas Paksas și Justas Paleckis, care au pledat pentru liberalizarea regimului de vize dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, precum și semnarea Acordului de asociere înainte de alegerile în Parlamentul European din anul 2014.

Lituania deține președinția Uniunii Europene. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău