Lituania susține aderarea Croației la spațiul Schengen, la zona euro și la OCDE

  • 06 Iunie 2019 18:00
Lituania susține aderarea Croației la spațiul Schengen, la zona euro și la OCDE

Lituania susține aspirațiile Croației de a adera la spațiul Schengen, la zona euro și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), a declarat joi ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius, aflat într-o vizită oficială la Zagreb prilejuită de deschiderea ambasadei Lituaniei, transmite Hina, preluat de Agerpres.

Potrivit oficialului lituanian, președinția croată a Consiliului Uniunii Europene, care va fi asigurată în prima jumătate a anului viitor, va fi una reușită, iar autoritățile de la Vilnius pot oferi ajutor dacă este nevoie.

''Lituania a prezidat Consiliul UE în 2013 și știe cât de complexă este această sarcină'', a spus Linkevicius după întrevederea cu vicepremierul și ministrul afacerilor externe și europene croat Marija Pejcinovic Buric.

La rândul său, șefa diplomației croate a spus că cele două țări împărtășesc aceleași opinii în numeroase dosare ale politicii externe și au potențial de a-și dezvolta relațiile, în special pe cele economice. În plus, Croația și Lituania au interese comune în privința conectării infrastructurii energetice și diversificării surselor de energie.

Linas Linkevicius și Marija Pejcinovic Buric și-au reiterat sprijinul față de politica ușilor deschise promovată de NATO, organizație din care fac parte atât Croația, cât și Lituania.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău