Lituania finalizează construcția gardului de la granița cu Belarus

  • 30 August 2022 10:48
Lituania finalizează construcția gardului de la granița cu Belarus

Lituania a finalizat construcția barierei de-a lungul frontierei sale cu Belarus. Bariera, sub forma unui gard de patru metri înălțime și cu sârmă ghimpată, se întinde pe circa 550 de kilometri dintr-o frontieră comună de aproximativ 700 de kilometr

„Pe toate secțiunile, lucrările sunt încheiate în proporție de 100%”, a declarat pentru jurnaliști șefa guvernului lituanian Ingrida Simonyte.

„Pe restul frontierei care traversează mlaștini, lacuri și râuri, este „tehnic imposibil” să se construiască o barieră fizică, a adăugat ea.

În Lituania, imigrația ilegală a crescut puternic în acest an, cu circa 4.200 de migranți – în principal originari din Orientul Mijlociu și din Africa – ce au reușit să treacă frontiera dinspre Belarus.

Occidentul a acuzat regimul belarus că orchestrează acest aflux de imigranți împreună cu aliatul său rus, în cadrul unui “atac hibrid”, acuzație pe care Minskul o respinge.

Lituania duce o politică ce vizează respingerea migranților, fiind acuzată că aplică respingeri ilegale, transmite Agerpres.

În pofida acestor acuzații, Simonyte a declarat că țara sa va continua această controversată tactică și va analiza posibilitățile legale ce i-ar permite să o mențină fără a impune o stare de urgență. Însă, a admis ea, acest lucru va fi o provocare în contextul dreptului internațional asupra acestei probleme.

„Vom avea mult de lucru în acest domeniu”, a recunoscut Simonyte.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău