Lista scurtă a furnizorilor de energie electrică a RED Union Fenosa. Sunt așteptate ofertele

  • 01 Martie 2019 15:30
Lista scurtă a furnizorilor de energie electrică a RED Union Fenosa. Sunt așteptate ofertele

RED Union Fenosa așteaptă până la 14 martie oferte de livrare a energiei electrice pentru următorul sezon de la cele trei companii, cărora le-au fost expediate solicitări de ofertă.

Societatea pe acțiuni Energocom, Centrala Termoelectrică Moldovenească (cunoscută și ca Centrala de la Cuciurgan) și DTEK Pavlogradugoli din Ucraina au fost incluse pe lista scurtă a potențialilor furnizori, informează MOLDPRES.

Conform solicitării, propunerile potențialilor furnizori urmează a fi prezentate până pe 14 martie, după care ofertele tehnico–economice recepționate urmează a fi evaluate în cadrul licitației care va avea loc în aceeași zi cu participarea Grupului de observatori, în conformitate cu instrucțiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii și procedurile interne de reglementare a procesului inițiat, anunță Departamentul Relații Externe al RED Union Fenosa.

Procedura se va finaliza cu negocierea și semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice și prezentarea acestuia spre avizare la ANRE.

Vechile contracte expiră la 31 martie 2019. În prezent, Union Fenosa importă, prin intermediul societății pe acțiuni Energocom, energie electrică de la compania Centrala electrică Moldovenească (Centrala de la Cuciurgan) și DTEK Pavlogradugoli din Ucraina. Potrivit contractelor semnate la 14 martie anul trecut, 70 la sută din energia electrică necesară Republicii Moldova este achiziționată de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30 la sută - de la compania DTEK Pavlogradugoli din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău