Lista medicamentelor compensate SE EXTINDE

  • 14 Mai 2015 12:59
Lista medicamentelor compensate SE EXTINDE

Guvernul va aloca suplimentar pentru completarea listei de medicamente compensate 135 de milioane de lei.

Numărul de medicamente compensate se va majora de la 90  de denumiri la circa 200. Joi, 14 mai, prim-ministrul Chiril Gaburici a convocat  o ședință de lucru cu reprezentanții companiilor farmaceutice și managerii depozitelor de medicamente din țară, transmite IPN.

Serviciul de presă al Guvernului anunță că s-a convenit asupra necesității asigurării unui cadru transparent la formarea listei de medicamente din această categorie. Discuțiile au vizat și problema revizuirii politicilor de formare a prețurilor la medicamente pe piața autohtonă. Premierul a menționat că prețurile în Moldova depășesc, în unele cazuri, cu 50% prețurile la produsele identice în statele europene.

Cât privește Legea despre achizițiile publice, reprezentanții sectorului farmaceutic consideră că pe piața medicamentului este deosebit de important să se ia în considerare nu doar criteriul prețului, ci și cel al calității.

În cadrul ședinței, s-a mai discutat despre posibilitatea diminuării adaosului comercial la medicamente, care în Moldova este de 14,9%, fiind mai mare decât media în multe alte țări europene, unde plafonul variază între 4 și 8%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău