Lista | Laureații Premiului Național și-au ridicat distincțiile

  • 27 August 2020 12:33
Lista | Laureații Premiului Național și-au ridicat distincțiile

Laureații Premiului Național și-au ridicat, astăzi, distincțiile. Ceremonia de decernare a avut loc în cadrul unui eveniment festiv organizat la Palatul Național “Nicolae Sulac”. Cele mai multe premii au fost acordate medicilor.

În cadrul ceremoniei, premierul Ion Chicu a declarat că în acest an concursul a fost mai deosebit din cauza pandemiei de COVID-19, deși, criteriile de desemnarea a premianților au fost aceleași ca și anul trecut. El a menționat că Executivul a decis să majoreze numărul premiilor acordate, acest lucru fiind un răspuns modest la efortul enorm al medicilor.

„Moldova își cunoaște astăzi eroii. Vorbim despre oameni valoroși care au obținut succese într-un anumit domeniu și prin propriul exemplu ei ne inspiră pe noi toți. Greutățile și provocările ne fac mai puternici, iar credința și jurământul ne fac invincibili. Pandemia ne obligă să fim uniți, să fim responsabili pentru a ne ajuta unul pe altul, să fim alături de eroii din prima linie, a declarat Ion Chicu.

În acest an au fost acordate 13 premii, șase – specialiștilor din domeniul medicinei care sunt implicați în lupta cu COVID-19. 

Premiul Național, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă anual cetățenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile în diverse domenii de activitate.

Lista integrală a laureaților Premiului Național o puteți accesa aici .

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău