Lista candidaților pentru judecători la Curtea Constituțională, din partea Guvernului

  • 15 Iulie 2019 10:35
Lista candidaților pentru judecători la Curtea Constituțională, din partea Guvernului

Guvernul a făcut publică lista candidaților ce participă la concursul pentru cele două funcții de judecător la Curtea Constituțională, din partea Executivului.

Astfel, în cursă s-au înscris 23 de candidați, iar unii dintre ei și-au depus dosarele și la concursurile anunțate de Parlament și de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru funcțiile de judecători a Curtea Constituțională.

Între candidații ce au depus actele la Guvern se numără fosta judecătoare, Domnica Manole, doctorul în drept, Alexandru Arseni, avocata Doina Ioana Străisteanu, expertul Asociației Promo-LEX, Alexandru Postică, secretarul de stat în cadrul Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, fostul agent guvernamental la CEDO, Vladimir Grosu, care a deținut și funcția de ministru al Justiției în 2015, judecătoarea Nina Arabadji, și alții.

La concursul anunțat de Parlament candidează tot 23 de persoane, iar la cel anunțat de CSM – 14. Cele trei structuri urmează să înainteze câte 2 judecători la Curtea Constituțională. 

1. Arseni Alexandru 

2. Străisteanu Doina Ioana 

3. Potîrniche Oleg Petru 

4. Strulea Maria 

5. Postica Alexandru

6. Petrache Mihail 

7. Roșca Nicolae 

8. Corj Mihai 

9. Secrieru Rodica 

10. Manole Domnica 

11. Coca Andrei 

12. Cimil Dorin 

13. Gafton Mihail 

14. Serbenco Eduard 

15. Guștiuc Andrei 

16. Grosu Vladimir 

17. Șova Liuba 

18. Rusu Eugen 

19. Groza Andrei 

20. Buruiană Mihail 

21. Arabadji Nina 

22. Boișteanu Eduard 

23. Pavel Dumitru

Amintim că, după demisia in corpore a judecătorilor de la Curtea Constituțională, care au generat criza politică de la începutul lunii iunie curent în R. Moldova, noua guvernare urmează să numească o nouă componență a Înaltei Curți. 

Totodată și Parlamentul a făcut publică lista candidaților pentru un concurs similar, pentru a-și delega doi reprezentanți la Înalta Curte.

 

 

 

  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău