Lista activităților eligibile în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” va fi extinsă

  • 29 Noiembrie 2023 19:59
Lista activităților eligibile în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” va fi extinsă

Guvernul a aprobat ratificarea Acordului cu Banca Europeană de Investiții (BEI) privind extinderea activităților eligibile în cadrul Proiectului „Livada Moldovei”. Astfel, agricultorii ramurilor horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări în cadrul proiectului, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Executivului.

De asemenea, în urma negocierilor, s-a decis majorarea plafonului finanțării de la 10% la 15% din suma împrumutului BEI pentru componentele de laboratoare, educație, cercetare și siguranța alimentelor. 

„Fondurile proiectului „Livada Moldovei” sunt un catalizator pentru dezvoltarea afacerilor agricole și a comunităților rurale. Vom construi un lanț agroalimentar mai puternic, fiindcă resursele proiectului vor putea fi accesate de toți fermierii, indiferent de activitatea pe care o desfășoară în sectorul agricol. Preocuparea noastră este să sprijinim afacerile agricole, să  îmbunătățim împreună randamentul și calitatea produselor agricole”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea. 

Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții avea o valoare de 120 de milioane de euro. Până acum, au fost valorificate 92 de milioane de euro. În scopul valorificării tuturor resurselor, activitățile investiționale vor fi extinse până în luna mai, anul 2025.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău