Linkevicius la Chișinău: Nu vom tolera corupția și lipsa de transparență

  • 27 Aprilie 2016 23:00
Linkevicius la Chișinău: Nu vom tolera corupția și lipsa de transparență

Uniunea Europeană nu va tolera corupția și lipsa de transparență din Republica Moldova și îi va acorda sprijin în continuare doar dacă vor fi înregistrate rezultate concrete în combaterea acestor fenomene, a declarat miercuri, 27 aprilie, la Chișinău ministrul afacerilor extern al Lituaniei, Linas Linkevicius.Diplomatul lituanian a vorbit, în cadrul unei conferințe…

Uniunea Europeană nu va tolera corupția și lipsa de transparență din Republica Moldova și îi va acorda sprijin în continuare doar dacă vor fi înregistrate rezultate concrete în combaterea acestor fenomene, a declarat miercuri, 27 aprilie, la Chișinău ministrul afacerilor extern al Lituaniei, Linas Linkevicius.

Diplomatul lituanian a vorbit, în cadrul unei conferințe după întrevederea cu ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur,  despre prioritățile pe care care ar trebui să și le asume autoritățile de la Chișinău pe calea reformelor. În primul rând, Linar Linkevicius a menționat necesitatea semnării unui acord cu Fondul Monetar Internațional, care ar permite deblocarea finanțărilor și din partea altor parteneri externi, ceea ce este crucial pentru economia moldovenească. De asemenea, oficialul a vorbit despre necesitatea reformelor și asigurării transparenței în sectorul bancar, cel energetic, situația mass-media, combaterea corupției, precum reforma justiției.

”Cuvintele cheie sunt reformele în domeniul economic, lupta cu corupția,  transparența în multe domenii precum sistemul bancar, mass media. Cu siguranță suportul va veni dacă aceste condiții vor fi îndeplinite. Uniunea Europeană nu va tolera niciodată corupția și acele procese inexplicabile care au avut loc cu ceva timp în urmă, iar acest lucru ar trebui să fie știut atât de guvern cât și de populație”, a declarat Linas Linkevicius.

La rândul său, Andrei Galbur afirmă că autoritățile de la Chișinău au avansat pe calea reformelor în ultima perioadă de timp.

Cei doi miniștri de externe au convenit ca, pe parcursul acestui an, să fie organizate ședințele comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică și a comisiei moldo-lituaniene pentru integrare europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18
Câțiva nori
Umiditate:34 %
Vint:3,1 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Sat
22
Sun
20

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău