Linas Linkevičius: „Lui Saakașvili trebuie să i se permită să își apere drepturile”

  • 07 August 2017 09:33
Linas Linkevičius: „Lui Saakașvili trebuie să i se permită să își apere drepturile”

Lituania cere Ucrainei să-i permită fostului președinte georgian, Mihail Saakașvili să-și apere în instanță dreptul la cetățenia ucraineană.  "Lui Saakașvili trebuie să i se permită să își apere drepturile în cadrul unui proces transparent" - a subliniat ministrul lituanian de externe, Linas Linkevičius.

Este deosebit de important ca pentru opoziție să fie create condiții în lupta împotriva corupției - a menționat ministrul lituanian de externe, adăugând că a avut o convorbire cu Saakașvili în timpul unei vizite a acestuia în Polonia, notează Rador.

Amintim că președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a retras recent cetățenia ucraineană lui Mihail Saakașvili, fost guvernator al regiunii Odessa. Potrivit unui comunicat remis de Serviciul de Stat pentru Migrație din Ucraina, decizia de retragere a cetățeniei ucrainene se bazează pe documente primite de la oficiali georgieni, Saakașvili fiind acuzat că ar fi făcut declarații false în cererea de obținere a cetățeniei Ucrainei, completată în 2015, omițând să precizeze că era subiectul unei anchete în Georgia. Fostul președinte georgian susține însă că dosarul penal din Georgia este motivat politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău