Lilian Carp: „ La etapa actuală nu există niciun risc de securitate, dar lucrurile pot evolua de la o zi la alta”

  • 22 Februarie 09:18
Lilian Carp: „ La etapa actuală nu există niciun risc de securitate, dar lucrurile pot evolua de la o zi la alta”

„La etapa actuală nu există niciun risc de securitate pentru republica Moldova, dar lucrurile pot evolua”, susține președintele Comisiei Securitate, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp în timpul emisiunii „Studio Politic” de la Vocea Basarabiei. Declarația a fost făcută în contextul organizării, la 28 februarie, la Tiraspol, a celui de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați de toate nivelurile din Transnistria.

„Trebuie să urmărim, nu cunoaștem nimic ce poate fi în capul lor. Ei au mai făcut asemenea tentative anterior. Nu este prima dată, au mai făcut pseudoreferendumuri și în asemenea condiții, noi trebuie să fim foarte atenți la acțiunile pe care le întreprind, declarațiile pe care le fac, care afectează securitatea noastră, iar noi trebuie să întreprindem măsurile necesare pentru a nu permite escaladarea situației, ” a declarat Lilian Carp.

Oficialul a precizat că, în funcție de modul în care vor evolua lucrurile, populația va fi informată despre acțiunile care urmează a fi întreprinse, scrie Vocea Basarabiei.

„ Trebuie să vedem cum vor evolua anumite lucruri și despre felul cum vom acționa, va fi informată populația. La etapa actuală nu există niciun risc de securitate, dar lucrurile pot evolua de la zi la zi, ” a mai spus președintele Comisiei de Securitate.

Precizăm că, liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski a inițiat procesul de convocare a congresului deputaților de toate nivelurile. Potrivit serviciului său de presă, el a luat această decizie în urma examinării adresării Adunării consultative a primilor deputați transnistreni de pe lîngă așa-zisul președinte al Consiliului Suprem al autoproclamatei RMN, împărtășind îngrijorarea acestora cu privire la „presiunea din partea Chișinăului, care încalcă drepturile și înrăutățește situația socio-economică a locuitorilor din Transnistria”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău