Lilian Carp, despre decizia CEDO pe cazul Stoianolgo: Este o condamnare pe procedură după modul cum a acționat Procuratura de la Chișinău. Ceea ce a făcut Stoianoglo rămâne în vigoare

  • 24 Octombrie 2023 16:16
Lilian Carp, despre decizia CEDO pe cazul Stoianolgo: Este o condamnare pe procedură după modul cum a acționat Procuratura de la Chișinău. Ceea ce a făcut Stoianoglo rămâne în vigoare

Deputatul PAS, Lilian Carp, care a sesizat în 2021 Consiliul Superior al Procurorilor, în baza căreia a fost suspendat din funcție procurorul general de atunci, Alexandr Stoianoglo, spune că de vină pentru decizia CEDO de astăzi, 24 octombrie, s-ar face procurorii care ar fi acționat intenționat în acest mod. Într-o reacție pentru Radio Chișinău, Lilian Carp a sugerat că nu renunță la acuzațiile pe care i le-a adus anterior lui Stoianoglo.

Este o  decizie pe procedură din partea Procuraturii, în primul rând, și aceasta mă duce la gândul că modalitatea cum a fost dusă, a fost făcută special, pentru a-i da câștig de cauză,  și i-a fost dată pe procedură, nu pentru faptul că dl Stoianoglo nu ar fi încălcat legea, ca să înțeleagă toată lumea. Este o condamnare pe procedură după modul cum a acționat Procuratura de la Chișinău. Iar noi vedem cum ei acționează și în raport cu alte dosare de mare corupție care nu se mișcă și mă face să gândesc că e un sabotaj în activitatea lor”, a spus Carp.

„Eu am făcut sesizarea, nu eu am luat decizia despre felul cum trebuie să acționeze Procuratura. Eu am făcut sesizarea către CSP, mai departe CSP s-a sesizat și a acționat. Deja modalitatea în care au acționat mă duce gândul că, așa cum o fac ei de obicei, în raport cu un procuror sau judecător, lasă locuri de interpretări pentru a putea să revină fie în funcție, fie să-i dea câștig de cauză. CEDO nu a dat câștig de cauză precum că Stoianoglo nu a încălcat legea. Decizia se referă la procedură. Ceea ce a făcut Stoianoglo rămâne în vigoare”, a puctat Lilian Carp.

Amintim că fostul procuror general este învinuit pe trei capete de acuzare: abuz în serviciu „săvârșit în interesul unui organizații criminale, manifestat prin eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzare”, corupere pasivă și fals în declarații”. Alexandr Stoianoglo respinge toate acuzațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău