Liderul Wagner amenință cu retragerea mercenarilor săi din Bahmut pe 10 mai

  • 05 Mai 2023 12:59
Liderul Wagner amenință cu retragerea mercenarilor săi din Bahmut pe 10 mai

Șeful grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a amenințat vineri, 5 mai, că își va retrage miercurea viitoare unitățile din orașul Bahmut, din estul Ucrainei, din cauza lipsei de muniție și a numărului mare de pierderi în rândurile soldaților săi, transmite EFE, citat de Agerpres.

Într-un video postat pe Telegram, Prigojin declară "în numele luptătorilor Wagner, al comandamentului Wagner, că pe 10 mai 2023 vom fi obligați să predăm pozițiile din orașul Bahmut unităților Ministerului Apărării și să redistribuim mercenarii în spatele frontului pentru a ne linge rănile".

"Retrag unitățile Grupului Wagner din Bahmut deoarece, prin lipsa de muniție, acestea sunt condamnate la o moarte fără sens", a subliniat el, adresându-se "șefului de Stat Major, Valeri Gherasimov, ministrului Apărării, Serghei Șoigu, comandantului-șef Vladimir Putin și poporului rus".

Reuters notează că nu este clar dacă declarația lui Prigojin poate fi luată în considerare deoarece acesta a postat frecvent comentarii impulsive în trecut. Doar săptămâna trecută a retras o declarație despre care a spus că a făcut-o ca pe o "glumă".

Într-o postare anterioară, vineri dimineață, Prigojin s-a plâns de lipsa de muniție și a proferat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, și a șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău