Liderul unei asociații unioniste ar fi de acord să negocieze cu Dorin Chirtoacă participarea pe o listă comună

  • 29 Decembrie 2018 08:17
Liderul unei asociații unioniste ar fi de acord să negocieze cu Dorin Chirtoacă participarea pe o listă comună

Liderul asociației unioniste "Unirea-ODIP", Vlad Bilețchi, intenționează să desfășoare negocieri cu președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care a propus formarea unei liste naționale comune a unioniștilor pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

El salută propunerea "de a se sfătui referitor la unitatea unioniștilor în Anul Centenar și în perspectiva campaniei electorale", potrivit unui comunicat al asociației.

"De altfel, este și firesc să discutăm, or eu întotdeauna am acceptat orice invitație de a dialoga, indiferent din partea cui ar veni. Nu m-am ferit niciodată să vorbim deschis și să găsim soluții. Despre o eventuală aderare și unificare a forțelor putem vorbi doar după ce vom discuta și vom studia toate detaliile acestui apel la unitate. Este prematur să luăm o decizie în acest sens, dar sunt deschis total", a spus Bilețchi.

Anterior, Partidul Liberal și-a exprimat dezamăgirea față de refuzul blocului electoral ACUM de a merge împreună la alegerile din 24 februarie și a decis să participe la acestea de sinestătător.

În același timp, Chirtoacă a făcut apel pe rețelele sociale către liderii mișcărilor unioniste, îndemnându-i să-și unească forțele în contextul alegerilor, considerând că viitorul Moldovei este posibil numai prin unirea cu România, amintește INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău