Liderul SI, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul unui raid al forțelor speciale americane în Siria

  • 03 Februarie 2022 15:44
Liderul SI, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul unui raid al forțelor speciale americane în Siria

Liderul grupării Stat Islamic (SI), Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit detonând o bombă care se afla asupra sa, în timpul unui raid al forțelor speciale americane în Siria în noaptea de miercuri spre joi, a declarat joi un înalt responsabil de la Casa Albă, relatează AFP și Reuters, transmite Agerpres.

"La începutul operațiunii, ținta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât și membri ai propriei familii, printre care femei și copii", a declarat oficialul citat.

"Forțele militare americane au efectuat cu succes, în nord-vestul Siriei, o operațiune antiterorism pentru a proteja poporul american și pe aliații noștri. Mulțumită îndemânării și curajului forțelor noastre armate, l-am eliminat de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul SI. Toți americanii s-au întors în siguranță din operațiune", a anunțat anterior președinte Joe Biden într-un comunicat.

Biden intenționează să susțină declarații de presă despre operațiunea din Siria la ora locală 09.30 (14.30 GMT), a precizat Casa Albă.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a fost numit lider al SI după uciderea fondatorului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, în octombrie 2019, tot în urma unei operațiuni a forțelor speciale americane.

Despre Al-Qurashi se știu puțin lucruri, cu excepția faptului că era irakian și că s-a aflat în custodia SUA la un moment dat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău