Liderul PUN: Oferta AUR este de neacceptat

  • 17 Mai 2021 17:14
Liderul PUN: Oferta AUR este de neacceptat

Liderul Partidului Unități Naționale, Octavian Țîcu, susține că, dacă intențiile Alianței pentru Unirea Românilor erau nobile, reprezentanții formațiunii ar fi putut veni, înainte de lansarea în Moldova, să discute cu platforma unionistă a PUN în vederea constituirii unui bloc unionist pentru alegerile parlamentare anticipate. Or, potrivit lui, oferta AUR este una de neacceptat, în condițiile în care ultimatumul a fost – participarea în acest scrutin sub sigla AUR, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Octavian Țîcu a declarată că PUN a fost vizitat astăzi de către copreședintele AUR, senator în Parlamentul de la București, președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, Claudiu Târziu. Au fost purtate negocieri privind viitoarea configurație politică a Republicii Moldova, dar și participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Potrivit lui Octavian Țîcu, primul care a lansat ideea construcții unei platforme unioniste în Republica Moldova a fost PUN, în decembrie 2020. „Noi am venit cu propunerea de a ne consolida, unioniștii pe o platformă unionistă, care nu neapărat să reflecte calitatea de membru de partid. Până la ora actuală, la platforma unionistă a Partidului Unității Naționale au aderat 12 personalități remarcabile. Prin urmare, era clară intenția noastră de a oferi o perspectivă pozitivă, care să ne aducă o victorie în următorul Parlament al forțelor unioniste. Prin urmare această propunere a AUR-ului este de neînțeles”, afirmă liderul PUN.

Politicianul susține că, „unica opțiune serioasă ca forțele unioniste românești să învingă era consolidarea platformei PUN, pentru că ea captează nucleul votului unionist, așa cum a fost în două scrutine – alegerile locale și prezidențiale”.

PUN a propus o variantă de compromis. Și anume, constituirea unui bloc unionist, cu o denumire unionistă, care să capteze toți agenții politici și unioniștii cu o denumire neutră unionistă și care să nu reflecte ambițiile politice ale AUR în Republica Moldova. „Noi avem un proiect pro-european și românesc pe care îl oferim tutor cetățenilor Republicii Moldova și ținta noastră sunt toți votanții Republicii Moldova – și ai socialiștilor, și ai lui Usatîi, Șor, ai Maiei Sandu și Năstase. Noi oferim un proiect de țară pentru toți cetățenii”, a mai spus Octavian Țîcu.

Într-o conferință de presă, la care Partidul Liberal a anunțat că merge la anticipare cu AUR, președintele AUR din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat că la eveniment era așteptat și liderul PUN. Potrivit lui, AUR este gata să ofere primele locuri pe liste reprezentanților PUN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău