Liderul PAS propune restabilirea denumirii unei străzi din centrul Capitalei în cinstea Regelui Mihai

  • 09 Decembrie 2017 08:57
Liderul PAS propune restabilirea denumirii unei străzi din centrul Capitalei în cinstea Regelui Mihai

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, propune redenumirea unei străzi din centrul Chișinăului în cinstea Regelui Mihai I al României. Un apel în acest sens a fost făcut astăzi de Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

Numele Regelui Mihai, care a vizitat în mai multe rânduri Chișinăul, este strâns legat de istoria Basarabiei, menționează ea.

În acest context, Maia Sandu amintește că, în perioada interbelică, actuala stradă Serghei Lazo purta denumirea Marele Voievod Mihai, titulatură pe care Majestatea Sa Defunctă a purtat-o în perioada domniei tatălui, Carol al II-lea.

„Este de datoria noastră să păstrăm în memoria colectivă numele Regelui Mihai, care a fost un simbol al luptei pentru restabilirea dreptății, al luptei pentru libertate și democrație. De aceea, facem un apel public să fie sprijinită inițiativa noastră de a se restabili denumirea istorică a străzii Serghei Lazo în numele Regelui Mihai”, scrie liderul PAS.

Amintim că Ambasada României la Chișinău va deschide o Carte de Condoleanțe în memoria Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I al României.

Cetățenii Republicii Moldova care doresc să transmită mesaje de condoleanțe Familiei Regale, sunt așteptați la sediul Ambasadei României, la sediul din Strada București 66/1, în zilele de 15 și 16 decembrie 2017, în intervalele orare 10.00 – 12.00 și 14.00 - 16.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău