Liderul opoziției ruse a acuzat guvernul de "isterie"

  • 12 Septembrie 2019 17:31
Liderul opoziției ruse a acuzat guvernul de

Cel mai important lider al opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a acuzat guvernul de "isterie", ca urmare a unor raiduri la nivel național ale poliției, în birouri și locuințe ale sale și ale aliaților săi.

Alexei Navalnîi a spus că președintele Putin trebuie să "își fi revărsat furia" după ce votul tactic de la alegerile regionale și locale de duminică a afectat serios partidul său, Rusia Unită.

Perchezițiile poliției au legătură cu o anchetă vizând fondul anticorupție condus de Alexei Nalavnîi, care a declanșat mai multe investigații privind oficiali importanți din statul rus.

Acum, Navalnîi este acuzat de spălare de bani prin intermediul acestui fond. Aliații săi afirmă că această acuzație este una motivată politică și că ancheta a fost declanșată la apogeul manifestațiilor de protest de la Moscova, după ce candidaților opoziției li s-a interzis să participe la alegerile locale. Ca urmare, echipa dlui Navalnîi a susținut alți candidați și au dat astfel o lovitură destul de serioasă partidului de guvernământ.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău