Liderul majorității republicane din Senatul american a căzut și și-a fracturat umărul. Mitch McConnell era așteptat să convoace sesiune de urgență

  • 05 August 2019 09:25
Liderul majorității republicane din Senatul american a căzut și și-a fracturat umărul. Mitch McConnell era așteptat să convoace sesiune de urgență

Mitch McConnell, liderul majorității republicane din Senatul american, a căzut în timp ce se afla în locuința sa din Kentucky și și-a fracturat umărul, a anunțat purtătorul său de cuvânt, potrivit Reuters, citat de Mediafax.ro.

"În această dimineață, liderul McConnell a căzut în curtea casei sale și a suferit o fractură de umăr. El a fost tratat, externat și lucrează de acasă din Louisville ”, a declarat David Popp, purtătorul de cuvânt al lui McConnell.

McConnell, un republican în vârstă de 77 de ani, a suferit o fractură, în timp ce democrații îl îndemnau să convoace o sesiune de urgență a Senatului pentru a dezbate legislația privind controlul armelor în urma a două atacuri armate în care au fost ucise 29 de persoane în Texas și Ohio în acest weekend.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că Senatul ar trebui să oprească „obstrucția scandaloasă” și să adopte legislația pentru a extinde verificările de fond privind achizițiile de arme pe care Camera le-a aprobat la începutul acestui an.

 McConnell a numit „groaznice” atacurile din weekend, pe Twitter, dar nu a răspuns apelurilor pentru a convoca Senatul.. Popp, în declarația sa, a anunțat că McConnell a luat legătura cu senatorii din Texas și Ohio pentru a-și exprima condoleanțele "și pentru a discuta despre tragediile fără sens din acest weekend”.

Membrii Senatului SUA și ai Camerei Reprezentanților sunt în vacanță până la începutul lunii septembrie.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău