Liderul majorității republicane a anunțat când ar putea începe procesul în procedura demiterii lui Donald Trump

  • 11 Decembrie 2019 17:40
Liderul majorității republicane a anunțat când ar putea începe procesul în procedura demiterii lui Donald Trump

Procesul în cadrul procedurii demiterii președintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat, miercuri după-amiază, Mitch McConnell, liderul majorității republicane, scrie Mediafax.ro

Mitch McConnell a declarat că, în cazul în Camera Reprezentanților va aproba activarea articolelor de inculpare, elaborate marți, procesul în Senat ar putea începe în luna ianuarie.

"Procesul va fi prima sarcină a lunii ianuarie", a afirmat Mitch McConnell, precizând, potrivit agenției Reuters, că vrea o procedură scurtă și fără martori.

Donald Trump a cerut un proces cu martori, în care să fie audiat inclusiv fostul vicepreședinte Joseph Biden.

Camera Reprezentanților din Statele Unite a prezentat, marți, două acuzații în procedura care ar putea conduce la demiterea președintelui Donald Trump, suspectat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de Comisia pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanților și de către plen.

Donald Trump este al patrulea președinte al SUA vizat de procedura demiterii. Ceilalți președinți vizați de procedură au fost Andrew Johnson, în 1869, Bill Clinton, în 1998, și Richard Nixon, în 1974. Richard Nixon a demisionat.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.

 

Sursa:Mediafax.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău