Liderul Kalush Orchestra se întoarce în prima linie în Ucraina / „Vom găzdui Eurovision într-o Ucraină fericită”

  • 16 Mai 11:44
Liderul Kalush Orchestra se întoarce în prima linie în Ucraina / „Vom găzdui Eurovision într-o Ucraină fericită”

​Solistul trupei Kalush Orchestra, care a câștigat sâmbătă concursul Eurovision 2022, a plecat spre Ucraina, unde conduce o organizație de voluntariat, pentru a-și ajuta compatrioții care fug din calea războiului. Artistul ucrainean și-a sărutat iubita în fața hotelului din Torino înainte de a se întoarce în Ucraina, scrie The Telegraph, citat de hotnews.ro.

„Cultura noastră este atacată. Am vrut să prezentăm întregii lumi muzica noastră. Am scris cântecul pentru Eurovision pentru mama mea cu mult înainte de război, dar după aceea, a început să capete o semnificație diferită pentru diferite persoane", a spus solistul trupei Kalush Orchestra.

„Mă întorc acasă, deoarece conduc o organizație de voluntariat care îi ajută pe refugiați cu mâncare, cazare și medicamente. Voi continua să fac asta. Vom găzdui Eurovision într-o Ucraină proaspăt reconstruită și fericită", a mai adăugat artistul ucrainean.

Victoria este pentru fiecare ucrainean

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra, Oleg Psiuk, a declarat într-o conferință de presă că formația folk-rap va sărbători victoria obținută la ediția din 2022 a concursului Eurovision abia "după război", informează DPA, citată de Agerpres.

„Încă nu am sărbătorit cu adevărat. Probabil vom avea o mare sărbătoare după război, pentru că această victorie este minunată, să câștigăm Eurovision este ceva fantastic, însă acum se întâmplă atât de multe alte lucruri", a declarat solistul principal al formației ucrainene, Oleg Psiuk. 

„Sunt oameni care sunt uciși în război sau care luptă în război sau care își pierd locurile de muncă în Ucraina, așadar nu este cel mai bun moment pentru a sărbători acum", a adăugat muzicianul ucrainean. Grupul Kalush Orchestra devenise principalul favorit la câștigarea acestei competiții muzicale după invazia rusă din Ucraina, care i-a determinat pe organizatori să excludă Rusia din concurs.

Kalush Orchestra va scoate la licitație trofeul Eurovision

Kalush Orchestra a anunțat că va vinde prin licitație trofeul Eurovision câștigat sâmbătă, banii obținuți urmând să ajungă la o fundație care ajută armata ucraineană și Ucraina, relatează ukrinform.net, potrivit News.ro.

„Plănuim să scoatem trofeul la licitație și să donăm toți banii unei fundații care ajută forțele armate și Ucraina. Urmează să alegem una. Mulți oameni deja fac donații din străinătate și poate și mai mulți ar vrea să doneze. Iar acest lucru îi va motiva. Va fi în beneficiul Ucrainei”, a explicat liderul trupei, Oleg Psiuk.

Duminică, Kalush Orchestra și-a publicat videoclipul melodiei, filmat printre ruinele rămase în urma bombardamentelor rușilor care au invadat Ucraina în 24 februarie.

Piesa „Stefania” amestecă hip-hop-ul și muzica tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
3,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Mon
3
Tue
5
Wed
1
Thu
1
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău