Liderul Executivului din Hong Kong susține că nu s-a oferit niciodată să-și prezinte demisia, în pofida protestelor la adresa sa

  • 03 Septembrie 2019 10:12
Liderul Executivului din Hong Kong susține că nu s-a oferit niciodată să-și prezinte demisia, în pofida protestelor la adresa sa

Carrie Lam, șefa Executivului din Hong Kong, a afirmat marți că nu s-a oferit niciodată să demisioneze, deși o înregistrare audio realizată în cadrul unei reuniuni private sugerează că ar fi dorit să renunțe dacă ar avea de ales și s-a învinovățit pentru că ar fi cauzat "un haos de neiertat", potrivit Mediafax.

Lam poate fi auzită într-o înregistrare audio, realizată în cadrul unei reuniuni private cu afaceriști locali, spunând că ar demisiona dacă ar avea de ales pentru că a cauzat "un haos de neiertat" încercând să introducă o controversată lege privind extrădarea, care a provocat ample proteste de stradă, relatează postul BBC News.

"Dacă aș avea de ales, primul lucru ar fi să demisionez, după scuze profunde", poate fi auzită Lam.

Însă, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, șefa Executivului din Hong Kong a negat că s-ar fi oferit vreodată să-și prezinte demisia Administrației chineze.

Demonstrațiile prodemocrație din Hong Kong durează de aproape trei luni, izbucnind ca reacție la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China. Aproximativ 700 de protestatari au fost reținuți, iar mulți sunt inculpați.

Sursa. Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău