Liderul Coreei de Nord s-a dus cu trenul în Vietnam pentru o întâlnire cu Donald Trump

  • 23 Februarie 2019 16:16
Liderul Coreei de Nord s-a dus cu trenul în Vietnam pentru o întâlnire cu Donald Trump

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi plecat sâmbătă, cu trenul, spre Vietnam, unde urmează să aibă loc cel de-al doilea summit cu președintele american Donald Trump, potrivit agenției de presă TASS, citată de Reuters.

Întrevederea dintre cei doi ar urma să aibă loc în cursul săptămânii viitoare, menționează HotNews.ro

Informația a apărut la scurt timp după ce oficialii din Vietnam au anunțat că liderul nord-coreean va face o vizită la Hanoi în perioada următoare. Oficialii citați nu au oferit alte detaii legate de călătoria lui Kim Jong Un sau organizarea summit-ului dintre cei doi lideri. 

Trump și Kim se vor întâlni în capitala vietnameză, Hanoi, după 8 luni de la summit-ul care a avut loc în Singapore, considerat a fi unul istoric pentru că a fost prima întrevedere dintre un președinte american și un lider nord coreean, partea coreea lunându-și atunci angajamentul de a duce la îndeplinire programul de denuclearizare a peninsulei. În pofida acestui angajament, progresele au întârziat să apară. 

Administrația Trump a făcut presiuni asupra Coreei de Nord să renunțe la programul de înarmare nucleară. În schimb, Coreea de Nord dorește înlăturarea sancțiunilor impuse de SUA, garanții de securitate și o încheiere oficială a războiului coreean din perioada 1950-1953, care s-a finalizat la vremea respectivă cu un armistițiu și nu cu un tratat.

Potrivit agenției de presă din Rusia, Kim a părăsit capitala Coreei de Nord în jurul orei 8 p.m. într-un tren securizat. Presa de stat din Coreea de Nord nu a confirmat încă informația. O călătorie prin China, cu trenul, spre Vitenam ar dura cel puțin două zile și jumătate, fiind vorba de o distanță de mii de km.

Trenul este mijlocul de transport preferat de dictatorului nord coreean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău