Liderul Asociației „Unirea – ODIP”, ales consilier în satul Aluatu

  • 22 Octombrie 2019 13:13
Liderul Asociației „Unirea – ODIP”, ales consilier în satul Aluatu

Liderul Asociației „Unirea – ODIP”, Vlad Bilețchi, a fost ales consilier independent în satul Aluatu, raionul Taraclia.

Candidatul a acumulat mai multe voturi decât PSRM, Blocul ACUM, PDM și Partidul Politic „Șor”. Într-o conferință de presă la IPN, Vlad Bilețchi a spus că a decis să candideze ca „să ajute oamenii și pentru a putea continua, cu și mai multe posibilități, inclusiv legale, să-i reprezinte în mai multe instituții din țară, dar și internaționale”.

Vlad Bilețchi susține că a decis să candideze după ce a reușit, cu ajutorul oamenilor de peste hotare, repararea singurei școli românești. Nu a făcut publică intenția de a candida pentru a nu stârni anumite forțe mult mai puternice, cărora nu le-ar fi putut face față”.

Localitatea are peste 1500 de locuitori. Numărul de consilieri este nouă și el va fi unul dintre ei. Consilierul ales a declarat că în următorii patru ani își propune să oprească procesul de depopulare a localității. De asemenea, își propune să instituie un program de redobândire a cetățeniei române, așa ca părinții are au copii în sat să poată primi alocații din partea statului român. Un alt obiectiv vizează reparația drumului principal din sat până la capăt, dar și repararea a celor două stații de așteptare a transportului auto în termen de câteva luni de zile.

Vlad Bilețchi intenționează să instaleze un panou informativ la intrarea în localitate – „carte de vizită”. Va pleda pentru construcția bisericii românești din sat, care a fost demolată în 1978, pentru crearea de zone verzi, un teren sportiv, trotuare și parc, instalarea denumirilor de străzi și delimitarea clară a terenurilor și proprietăților. De asemenea, intenționează să popularizeze prin toate mijloacele posibile localitatea pentru a putea atrage ajutor pentru ca satul să devină un sat model. Să fie organizate festivaluri, concerte, și să fie promovat meșteșugăritul și portul popular.

Vlad Bilețchi își mai propune să facă posibilă acordarea ajutorului social pentru bătrânii din sat și dotarea punctului medical în cel mai scurt timp. „Datorită înfrățirii cu comuna Săpoca din Buzău, copii din sat pot merge gratuit în fiecare an la munte și la mare în România. Obiectivul este ca și cei din România să vină în Republica Moldova”, a mai spus Vlad Bilețchi.

Răspunzând la întrebări, Vlad Bilețchi, a spus că nu se va asocia cu niciun partid în următorii ani. În schimb, își propune să identifice și alți tineri consilieri și primari independenți, cu care vrea să facă o alianță largă a independenților. Având în vedere că locuiește în Chișinău, Vlad Bilețchi declară că o dată la trei luni va circula pentru a fi prezent la ședințele ordinare, dar și la cele extraordinare dacă acestea se vor întruni.

Consilierul a venit cu un mesaj pentru politicieni: „Lăsați fotoliile moi și funcțiile unse cu miere. Coborâți la firul ierbii, reveniți la oameni, la sate. Doar așa vom putea câștiga lupta pentru Republica Moldova - câștigând inimile oamenilor și cele 898 de localități. Bocetele, recitalurile de poezii și fluturatul steagului este insuficient pentru a reuși. Deveniți manageri și demonstrați că sunteți capabili să faceți o viață mai bună pentru oameni”, a mai spus Vlad Bilețchi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău