Liderul administrației separatiste transnistrene l-a reconfirmat în funcție pe așa-zisul „ministru de externe”

  • 31 Ianuarie 2017 13:24
Liderul administrației separatiste transnistrene l-a reconfirmat în funcție pe așa-zisul „ministru de externe”
Vitali Ignatiev

Liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret prin care l-a confirmat pe Vitali Ignatiev în funcția de așa-zis „ministru de externe” și principal negociator în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, transmite INFOTAG.

Până în prezent, Vitali Ignatiev a deținut interimatul acestei funcții, pe care a preluat-o la sfârșitului anului 2015 de la Nina Ștanski, după căsătoria acesteia cu fostul lider al regimului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Ignatiev are 36 de ani și lucrează în așa-zisul minister transnistrean de externe din 2002, menționează INFOTAG.

Potrivit sursei citate, el este sigurul demnitar care și-a păstrat funcția după accederea la putere a lui Vadim Krasnoselski. Acesta ar fi vrut să-l demită, așa cum a făcut-o și cu ceilalți aliați ai adversarului său electoral, Evgheni Șevciuk, însă ar fi fost convins să-l lase în funcție de vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, însărcinat al Kremlinului pentru negocierile în problema transnistreană, cu care s-a întâlnit în cadrul vizitei sale de săptămâna trecută la Moscova.

O dovadă în acest sens ar fi faptul că decretul de numire a lui Ignatiev a fost semnat de Krasnoselski imediat după revenirea sa de la Moscova, mai scrie INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău