Liderii mondiali au condamnat atacul din Istanbul

  • 02 Ianuarie 2017 10:01
Liderii mondiali au condamnat atacul din Istanbul

Liderii mondiali au condamnat atacul comis duminică dumineața într-un club de noapte din Istanbul, în Turcia, unde un atacator a deschis focul asupra participanților la petrecerea de Revelion și a ucis 39 de persoane, dintre care 16 sunt cetățeni străini, informează agenția turcă de știri Anadolu.

 Alte 69 de persoane au fost rănite, patru dintre acestea fiind în stare gravă.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat dur atacul, a exprimat condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești și a oferit asistență autorităților turce. "Tragic început pentru 2017 în Istanbul", a declarat într-un mesaj pe Twitter secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a condamnat atacul. Mesaje de condamnare și solidaritate cu poporul turc au trimis pe Twitter și președintele Parlamentului European, Martin Schulz, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, Federica Mogherini, ambasadorul Marii Britanii la Ankara, Richard Moore sau ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault,

Atacul din clubul Reina survine la trei săptămâni după un dublu atac cu bombă comis în Istanbul și în urma căruia au fost ucise 45 de persoane, informează Anadolu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,6 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău