Liderii financiari ai G20 se vor reuni săptămâna aceasta în Bali pentru discuții privind problemele economice globale

  • 13 Iulie 2022 09:19
Liderii financiari ai G20 se vor reuni săptămâna aceasta în Bali pentru discuții privind problemele economice globale

Liderii financiari ai G20 se vor întâlni în Bali săptămâna aceasta pentru discuții care ar trebui să includă probleme precum securitatea alimentară globală și inflația în creștere.

Invazia Ucrainei de către Rusia a umbrit o întâlnire a miniștrilor de externe din Grupul celor 20 de mari economii săptămâna trecută, în timp ce principalul diplomat al Rusiei a părăsit întâlnirea și a acuzat Occidentul de „critici frenetice”. Indonezia speră să poată emite sâmbătă un comunicat, când discuțiile se vor încheia, deși guvernatorul băncii sale centrale a spus că întâlnirea va fi rezumată într-o declarație a președintelui, dacă acest lucru nu este fezabil.

„Sperăm să fie mai bine, dar bineînțeles că ne pregătim pentru ce e mai rău”, a spus guvernatorul băncii centrale din Indonezia, Perry Warjiyo. „Nu vreau să speculez, încă încercăm din greu să ajungem la un comunicat”, a spus el într-un interviu săptămâna trecută. Oficialii indonezieni au observat dezacorduri între țările occidentale și Rusia cu privire la modul de redactare a unui proiect de comunicat pentru a descrie starea economiei globale și modul în care aceasta este afectată de războiul din Ucraina, pe care Moscova îl numește „operațiune militară specială”.

La ultima reuniune a liderilor financiari ai G20 de la Washington din aprilie, nu a fost emis niciun comunicat, iar oficialii din unele națiuni occidentale au părăsit sala când a venit rândul reprezentantului Rusiei să ia cuvântul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău