Liderii europeni l-au invitat pe Joe Biden la un summit special la Bruxelles: „Să reconstruim o alianță puternică între UE și SUA”

  • 24 Noiembrie 2020 11:00
Liderii europeni l-au invitat pe Joe Biden la un summit special la Bruxelles: „Să reconstruim o alianță puternică între UE și SUA”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European, Charles Michel, au avut discuții cu președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, pe care l-au invitat la un summit la Bruxelles care va avea loc în 2021, scrie Digi24.ro

„Tocmai am discutat cu președintele ales Joe Biden și l-am invitat la o reuniune specială la Bruxelles, anul viitor, cu liderii Uniunii Europene”, a anunțat Charles Michel pe Twitter. El a îndemnat, de asemenea, la „reconstrucția unei alianțe puternice între Uniunea Europeană și Statele Unite”, în contextul în care relația dintre cele două părți s-a înrăutățit considerabil pe parcursul mandatului lui Donald Trump. 

„A venit momentul să ne unim forțele. Într-o lume în schimbare, parteneriatul nostru va fi mai important ca niciodată pentru cetățenii noștri, pentru a ne relansa economia, pentru a stopa încălzirea climatică și a crea o lume mai sigură. UE și SUA vor avea mereu mai mult impact atunci când vor lua măsuri împreună”, a afirmat Michel.

La rândul său, Ursula von der Leyen a transmis că l-a felicitat din nou pe Biden pentru victorie: „L-am felicitat pentru victoria sa. Este un nou start pentru parteneriatul mondial între UE și SUA. O Uniune Europeană puternică și SUA puternice colaborând împreună pot defini o agendă mondială bazate pe cooperare, multilateralism, solidaritate și valori comune”, a anunțat la rândul său președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Cei doi lideri europeni au discutat separat la telefon cu viitorul lider de la Casa Albă, fiecare comunicând, apoi, separat pe această temă. Convorbirea între Joe Biden și Charles Michel a durat circa 20 de minute, relatează Agerpres.

Discuția cu Ursula von der Leyen s-a referit la subiecte precum competența Comisiei Europene, în special în chestiunile comerciale în care SUA și UE sunt în dispută, lupta împotriva pandemiei de COVID-19 și a încălzirii climatice, cele două priorități ale UE.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău